Covid19 και Ιατρεία: αναγκαίο το ιατρικό μάρκετινγκ

Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020

Η πανδημία επέβαλλε περιορισμούς στη λειτουργία των ιατρείων, επιτρέποντας την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών. Τώρα όμως, που επιστρέψαμε στην καθημερινότητά μας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανασυγκροτήσετε τη «στρατηγική» του ιατρείου σας και να προσφέρετε υπηρεσίες που πραγματικά αφήνουν ικανοποιημένους τους ασθενείς σας.

Εμείς ως εξειδικευμένοι στο ιατρικό μάρκετινγκ, σας προτείνουμε απλά βήματα για το πώς να μεθοδεύσετε τα μελλοντικά σας βήματα, ενισχύοντας παράλληλα τους υφιστάμενους δεσμούς με τους ασθενείς σας.

Κρατήστε επαφή με τους ασθενείς σας μέσω των social media

Τις δύσκολες στιγμές πρέπει να βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που πραγματικά μας ενδιαφέρουν. Βρείτε χρόνο να απαντήσετε στα σχόλια και τις απορίες τους, μάθετε τι τους απασχολεί, καθησυχάστε τους. Είναι η στιγμή που πρέπει να αποδείξετε ότι είστε δίπλα στους ασθενείς σας.

Διατηρείστε την αξιοπιστία του ιατρείου σας

Ενημερώστε τους ασθενείς σας αναφορικά με τα πρωτόκολλα πρόληψης διασποράς του  νέου κορωνοϊού  που εφαρμόζετε στο ιατρείο σας, ώστε να μη φοβούνται οι ασθενείς να σας επισκεφθούν. Μιλήστε τους για την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, όταν θα προσέλθουν προς εξέταση. Εξηγείστε τους γιατί θα πρέπει να τηρούνται οι χρόνοι των ραντεβού. Η σωστή ενημέρωση θα συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία και από την πλευρά τους.

Ενισχύστε τη διαδικτυακή σας παρουσία

Λόγω των περιορισμένων μετακινήσεων, οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναβαθμίσετε την επαγγελματική σας ιστοσελίδα, να ανανεώσετε το περιεχόμενό της και γενικότερα να ενισχύσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία.

Μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό

Το SEO σας βοηθά να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο η επαγγελματική σας σελίδα  θα κατατάσσεται υψηλότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, σε αναζητήσεις πληροφοριών που σχετίζονται με την επαγγελματική σας δραστηριότητα και τις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει. Η ερώτηση λοιπόν που γεννάται είναι: «Θα είστε εκεί όταν σας ψάχνουν οι πελάτες σας ή θα τους αφήσετε στους ανταγωνιστές σας;»

Προετοιμαστείτε για την «επόμενη μέρα»

Καθώς η απειλή του κορωνοϊού απομακρύνεται και σιγά-σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε μεγαλύτερο όγκο δουλειάς. Οργανώστε τα ραντεβού σας, μην μεταθέτετε επαγγελματικές εκκρεμότητες, μείνετε πιστοί στο χρονοδιάγραμμά σας.

Μην γίνεστε θύμα του πανικού σας

Η οικονομία δεν σταματά και μια παροδική μείωση των εσόδων του ιατρείου σας δε συνεπάγεται αυτόματα την οικονομική σας καταστροφή. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανάγκες από ιατρικές υπηρεσίες. Και όταν θα τις αναζητήσουν, σίγουρα θέλετε να βρίσκεστε ψηλά στην αξιολόγησή τους.

Τελειοποιήστε την επικοινωνιακή σας στρατηγική

Με e-mail, skype, τηλέφωνα, και συναντήσεις (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας) είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθετε πιο κοντά με τους συμβούλους σας από το χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας με εξειδίκευση στο ιατρικό μάρκετινγκ και μαζί να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματά σας. Η εποχή προσφέρεται για ανασυγκρότηση των δυνάμεων σας, για βελτιώσεις όπου υπάρχουν περιθώρια και για νέα βήματα, όπου υπάρχουν καλές ιδέες.

Κάντε την αρχή καλώντας μας στο 212 1025092 να δούμε τη δίκη σας επικοινωνιακή στρατηγική.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Περισσότερα άρθρα από το blog

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος