Ιατρικό marketing: 6 συμβουλές για το 2018

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Η καθιέρωση του digital marketing δεν αποτελεί καινούρια τάση στο χώρο της υγείας αλλά κάθε χρόνος που περνάει αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον σημαντικό ρόλο του στην επικοινωνία των επιστημόνων υγείας. . Από αυτήν την τάση δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και το ιατρικό marketing το οποίο αφορά τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας.

Το 2018 που μόλις ξεκίνησε φαίνεται πως κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τα εξής:

1. Ένα website που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών

Σχεδόν το 1/3 των ανθρώπων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία τους θα το κάνουν αναζητώντας το website σας. Φροντίστε να είναι εύχρηστο, καλαίσθητο και πλούσιο σε περιεχόμενο για τον χρήστη ενώ θα ήταν παράλειψη να μην λάβετε υπ΄όψιν στον σχεδιασμό και τους mobile users.

2. Αξιοποίηση των Social Media

Έχει αποδειχτεί πως τα social media επηρεάζουν πια έως και το 93% των αποφάσεων για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών. Ακόμη περισσότερο, τα κοινωνικά μέσα αποτελούν σήμερα μια αξιόπιστη πηγή για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που εμπλουτίζεται διαρκώς μέσα από σχόλια, κριτικές, παρατηρήσεις κ.α.

Με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα εγγεγραμμένα, το Facebook συνεχίζει να κυριαρχεί στη χρήση των κοινωνικών μέσων. Η τακτική σύνδεση με τους ασθενείς σας επιτρέπει να αποκτήσετε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη με την online κοινότητα. Εκμεταλλευθείτε και χρησιμοποιήστε με επαγγελματικό τρόπο και τα υπόλοιπα social media (π.χ Instagram, twitter) ενημερώνοντας κάθε στιγμή το κοινό που σας ακολουθεί για ό,τι νεότερο σας αφορά.

Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε πως οι δημοσιεύσεις των επαγγελματιών Υγείας πρέπει να αποπνέουν επαγγελματισμό και επιστημονική εγκυρότητα. Κάθε αλληλεπίδραση με το κοινό σας θα πρέπει να ακτινοβολεί την πολιτική σας και την επαγγελματική σας ταυτότητα. Μελετήστε τις κριτικές, τις μαρτυρίες και τα σχόλια των χρηστών και είναι σίγουρο πως θα εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα για τις υπηρεσίες σας και το προφίλ σας. Δείτε εδώ επαγγελματίες υγείας που μας εμπιστεύονται πάνω από 5 χρόνια.

3. Επενδύστε στο Personalized Content

Καμία μέθοδος marketing δεν πρόκειται να κριθεί επιτυχημένη, αν το υποψήφιο κοινό δεν μπορεί να δει καθαρά την αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας που προτίθεται να αγοράσει. Στον τομέα του ιατρικού μάρκετινγκ, ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα ευαίσθητα ζητήματα υγείας, το περιεχόμενο κρατάει τον σπουδαιότερο λόγο.

Οι ασθενείς είναι πάντα πιο δεκτικοί σε περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, ειδικά όταν βρίσκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το «Digital Marketing Institute» αναφέρει πως το 66% των καταναλωτών ισχυρίζονται πως μπορεί να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων το γεγονός πως νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται μεμονωμένα- σαν άτομο και όχι σαν ένας απλός αριθμός. Φυσικά αυτή η φιλοσοφία ισχύει απόλυτα και για την σχέση ιατρού-ασθενούς.

4. Ακολουθείστε τις εξελίξεις - Εμπιστευθείτε το Video Marketing

Η τάση του video marketing εξαπλώνεται και κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς έχει την τάση να διαχέει την πληροφορία σε πολύ σύντομο χρόνο, να προκαλεί συναισθήματα και τελικά να δημιουργεί μια σχέση αλληλεπίδρασης με το κοινό. Με τις τάσεις της σύγχρονης επικοινωνίας να επικεντρώνονται στην άμεση ικανοποίηση των αναγκών, το βίντεο είναι ο ιδανικός τύπος μάρκετινγκ που μπορεί να καταναλωθεί εν κινήσει ακόμα και σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Με δυο λόγια οι χρήστες προτιμούν πια την εικόνα από το κείμενο, οπότε επενδύστε και σε αυτή την τάση.

Η Health Solutions έχοντας διανύσει με συνέπεια μια διαδρομή 6 ετών, διαθέτει την εμπειρία από το 2012 στην βιντεοσκόπηση του ιατρείου σας, την κάλυψη της ομιλίας σας σε συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις, ενώ έχει τη δική της WebTv.

5. Γίνετε Mobile Friendly

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πω το mobile friendly είναι η τάση του σήμερα και του αύριο. Όλες οι τακτικές μάρκετινγκ της ιατρικής σας εταιρείας θα πρέπει να επικεντρώνονται πρώτα από όλα στη mobile version. Δημιουργήστε εύχρηστο website, newsletters, landing pages κ.α, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για τον mobile user που θα λειτουργεί θετικά στην καταναλωτική του συνείδηση.

6. Και μην ξεχνάτε…οι ασθενείς αναζητούν πια ασταμάτητα ιατρικές πληροφορίες

Οι σημερινοί ασθενείς αναζητούν άμεσα ιατρική πληροφόρηση και, όχι μόνο διερευνούν τις συνθήκες και τις θεραπευτικές επιλογές τους στο διαδίκτυο, αλλά πολλές και αναλαμβάνουν την ευθύνη για την υγεία τους και τις αποφάσεις που την επηρεάζουν. Ανταποκριθείτε στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη με το να δημοσιεύετε συνεχώς υπεύθυνη ιατρική ενημέρωση της ειδικότητας σας, διατηρώντας έτσι τα κανάλια επικοινωνίας με τους ασθενείς σας ανοιχτά.

Από το 2012, με βασικές μας αρχές το ήθος, τη συνέπεια, και την αποτελεσματικότητα, εφαρμόζουμε ουσιαστικές επικοινωνιακές στρατηγικές με κριτήριο πάντα την συνεχώς αναπτυσσόμενη επικοινωνία του ιατρού με τους ασθενείς του, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία του marketing.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Περισσότερα άρθρα από το blog

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος