Υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ)

Στη Health Solutions πιστεύουμε στη δύναμη του ανθρώπου και της επικοινωνίας. Αν επιθυμείς να αφήσεις το «στίγμα» σου στην κοινωνία, τότε σημασία δεν έχει μόνο να παράγεις κέρδη για τον εαυτό σου, αλλά να μπορείς να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο, να ανταποδίδεις τη στήριξη σε αυτούς που σε ανέβασαν ψηλά. Αν κι εσείς βλέπετε υπό το ίδιο πρίσμα την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, αν κι εσείς αντιλαμβάνεστε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας, της αποστολής και της εταιρικής σας φιλοσοφίας, τότε με χαρά θα αναλάβουμε εκ μέρους σας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίες διαμορφώνουν τις βάσεις για έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη;

Η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), είναι μια δυναμική έννοια η οποία εξελίσσεται συνεχώς. Σε μια πρώτη προσπάθεια νοηματοδότησης της έννοιας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον ακόλουθο ορισμό:

 «Μια έννοια σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη». Μέσω της ανανεωμένης στρατηγικής της για την ΕΚΕ, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2011, όρισε την ΕΚΕ ως την «ευθύνη των επιχειρήσεων για την επίδραση που έχουν στην κοινωνία».

Αν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει συμφωνία ως προς τον ορισμό της έννοιας, όπως και ως προς τις δράσεις που συμπεριλαμβάνει, η ακριβής φύση και τα χαρακτηριστικά της διαφοροποιούνται ανάλογα με το εθνικό ή το πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται.

Σε  γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η  έννοια της ΕΚΕ αναφέρεται στην ευθύνη κάθε επιχείρησης ή οργανισμού απέναντι στα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία επηρεάζει ή επηρεάζεται από αυτά στο πλαίσιο της άσκησης της εκάστοτε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Γιατί να επενδύσετε σε δράσεις ΕΚΕ;

Οι εταιρείες μπορούν να επιδείξουν στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως δωρεές, εθελοντική προσφορά εργαζομένων, εφαρμογή περιβαλλοντικά ασφαλών διαδικασιών και πολλά άλλα.

Αυτές οι προσπάθειες, είτε μεγάλες είτε μικρές, λένε πολλά για την ταυτότητα και το όραμά σας. Οι εταιρείες που αποδεικνύουν με συνέπεια τη δέσμευσή τους στις πρωτοβουλίες ΕΚΕ, φαίνεται να αξιολογούνται θετικά και από το αγοραστικό κοινό, καθώς σχετική έρευνα απέδειξε ότι το 55% των καταναλωτών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για προϊόντα από εταιρείες που είναι πιστές στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

4 βασικά οφέλη από την ΕΚΕ για την επιχείρησή σας:

Αυξημένη ικανοποίηση εργαζομένων: Δίνοντας στους υπαλλήλους σας ευκαιρίες για εθελοντισμό, ειδικά κατά τις ώρες εργασίας, δημιουργείται μια αίσθηση κοινότητας στον οργανισμό ή την εταιρεία σας, αυξάνοντας παράλληλα τη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία εντός της οποίας δραστηριοποιείστε. Οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν κίνητρα και υπερηφάνεια για τη δουλειά τους μέσω αυτών των ευκαιριών προσωπικής ανάπτυξης.

Βελτιωμένη δημόσια εικόνα: Η ΕΚΕ εκτός των θετικών επιδράσεων στην ευρύτερη κοινωνία και το περιβάλλον εντός του οποίου δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες, συμβάλλει καθοριστικά και στην οικοδόμηση της εταιρικής εικόνας και φήμης. Το κοινό προσελκύεται, αλλά και αξιολογεί θετικά πρακτικές που «απαντούν» στις κοινωνικές προκλήσεις και ευαισθησίες του σήμερα και του αύριο. Η εδραίωση μιας θετικής εικόνας για την επιχείρησή σας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο στους κόλπους της αγοράς που δραστηριοποιείστε θα ενισχύσει περαιτέρω την επιρροή και την κυριαρχία της εταιρείας σας.

Δημιουργία πιστών καταναλωτών των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας: Σχετική έρευνα φανέρωσε ότι το 56% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι «ένα brand που είναι γνωστό για την κοινωνική του συνεισφορά» παίζει καθοριστικό ρόλο στις αγορές τους. Και το 53% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι «ένα brand με σαφή δέσμευση στην κοινότητα» ήταν ο κορυφαίος οδηγός αγορών. Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να είναι πιστοί στην επωνυμία σας, εάν οι εταιρικές σας αξίες ευθυγραμμίζονται με τις προσωπικές τους.

Αυξημένη Δημιουργία: Θέλετε οι υπάλληλοί σας να αρχίσουν να σκέφτονται «έξω από το κουτί»; Να επανεκκινήσουν τη δημιουργικότητά τους; Οι πρωτοβουλίες ΕΚΕ ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους σας να δοκιμάσουν νέα πράγματα και μέσω της αίσθησης της κοινωνικής προσφοράς, αποκτούν μεγαλύτερα κίνητρα απόδοσης. Όταν εσείς  αποδεικνύετε έμπρακτα τις αξίες και το όραμά σας για έναν καλύτερο κόσμο, τότε και οι συνεργάτες βρίσκουν την απαραίτητη ενθάρρυνση για να αναπτύξουν νέους και καλύτερους τρόπους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Μια «win-win» επένδυση

Η δέσμευση για εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι πλέον προαιρετική. Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη επηρεάζει την εσωτερική τους δραστηριότητα (αφοσίωση εργαζομένων, παραγωγικότητα, ποσοστό κύκλου εργασιών), αλλά και την εξωτερική τους ανάπτυξη (αυξημένες πωλήσεις, αφοσίωση πελατών, ευαισθητοποίηση επωνυμίας). Με τη δημιουργία και τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες ΕΚΕ, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις βασικές τους αξίες και να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ των υπαλλήλων τους, αλλά και του κοινού που επενδύει στα προϊόντα ή στις υπηρεσίες τους.

Καλέστε μας στο 212 1025092 να σχεδιάσουμε το δικό σας πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος