Η αξία της Στρατηγικής για τους επαγγελματίες Υγείας

Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016

Αν επιθυμείτε να προωθήσετε την δουλειά σας και να κάνετε αναγνωρίσιμο το Ιατρείο σας στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα στρατηγικά βήματα που θα κτίσουν την φήμη σας και θα εντυπώσουν το όνομά σας στην συνείδηση των ασθενών.

Η δημιουργία ενός marketing plan με σαφείς στόχους είναι πάντα απαραίτητη για την επίτευξη του τελικού σκοπού, δηλ. την προβολή της επαγγελματικής σας ταυτότητας. Θα πρέπει να αποφασίσετε για το είδος της στρατηγικής που θέλετε να ακολουθήσετε, να δημιουργήσετε ένα πλάνο με τις προωθητικές ενέργειες που θα επιλέξετε και φυσικά να αποφασίσετε για το budget που επιθυμείτε να διαθέσετε. Το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στον αποδοτικό συνδυασμό των μέσων προβολής που θα χρησιμοποιηθούν, της σωστής αξιοποίησης του διαθέσιμου budget και της καταλληλότερης χρονικής στιγμής για να τεθεί σε εφαρμογή το marketing plan.

Ο απώτερος σκοπός σας θα πρέπει να είναι πλήρως αποσαφηνισμένος, μετρήσιμος και μέσα σε καθορισμένα χρονικά όρια. Όλες οι σύγχρονες πρακτικές του marketing, θα δημιουργήσουν το πλαίσιο για μια διαχρονική και αξιόπιστη σχέση με τους ασθενείς σας. Στην υλοποίηση της στρατηγικής για την προώθηση του Ιατρείου σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα παρακάτω βασικά σημεία:

  • Στο σύγχρονο περιβάλλον Υγείας δεν μπορείτε φυσικά να μην έχετε διαδικτυακή παρουσία. Αναθέστε σε εξειδικευμένη εταιρεία ιατρικού μάρκετινγκ  να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό και αισθητική που ταιριάζει στο Ιατρείο σας.
  • Αποφασίστε για τον τρόπο που θα υπάρχει ηλεκτρονική επικοινωνία σε συνεχή βάση με τους ασθενείς σας (π.χ επαγγελματικό email). Φροντίστε και για την παρουσία σας στα social media, με συνεχείς αναρτήσεις που αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις στην εργασία σας. Τα social media μπορούν να δημιουργήσουν ένα στοχευόμενο κοινό, με την ενσωμάτωση πολλών λειτουργικών στοιχείων, αποτελώντας τον πιο γρήγορο και αποδοτικό τρόπο διαφήμισης και προβολής.
  • Φροντίστε να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του Ιατρείου σας διαθέσιμα σε ενημερωτικούς καταλόγους, σε εκδόσεις που αφορούν τη ειδικότητά σας, οπουδήποτε θεωρείτε πως θα μπορούσαν να βρίσκονται οι πιθανοί ασθενείς σας. Κοινώς, το όνομα, η ειδικότητα,η διεύθυνση, η ιστοσελίδα και το τηλέφωνό σας θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα, εφόσον αναζητηθούν.
  • Μη ξεχνάτε να έχετε τυπωμένα τα στοιχεία σας σε κάθε έγγραφο που υπάρχει στο Ιατρείο σας (π.χ το συνταγολόγιο, στους φακέλους) ή σε ενημερωτικό υλικό που μπορεί να προωθηθεί από κάποιον ασθενή σας προς κάποιον οικείο του.
  • Λάβετε μέρος σε συνέδρια, σεμινάρια ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν, όχι μόνο την συμμετοχή αποκλειστικά των εκπροσώπων του επιστημονικού σας κλάδου, αλλά και το ευρύ κοινό (π.χ ομιλίες με ελεύθερη είσοδο). Η επαγγελματική παρουσία σας και η προώθηση των υπηρεσιών του Ιατρείου σας μπορεί να γίνει αισθητή και μέσω τακτικής αρθρογραφίας στον Τύπο ή σε διαδικτυακά Μέσα. Εμπιστευτείτε αυτό σε ειδικούς με σκοπό ενός επιτυχημένου media planning. Εμπιστευτείτε αυτό σε ειδικούς με σκοπό ενός επιτυχημένου media planning.
  • Κρατήστε μια προσωπική επαφή με τους ασθενείς σας, στέλνοντας ευχετήριες κάρτες ή emails στις γιορτές και στα γενέθλιά τους. Είναι ένας διακριτικός τρόπος για να υπενθυμίζετε το ετήσιο check up τους.

Και μην ξεχνάτε! Το πιο σημαντικό εργαλείο του ιατρικού marketing που έχετε στα χέρια σας δεν είναι άλλο από την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Διατηρώντας το Ιατρείο σας σε ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, θα δημιουργήσετε ένα κύκλο ανθρώπων που θα σας εμπιστεύονται και θα σας συστήνουν σε άλλους.

Καλέστε μας στο 212 1025092 για μια προσωπική συνάντηση με σκοπό να δούμε από κοινού τις προτάσεις μας για εσάς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Περισσότερα άρθρα από το blog

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος