Το ιατρικό marketing και τα εργαλεία του

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015

To ιατρικό marketing ή marketing υγείας αποτελεί μια επιστημονική μέθοδο και ολοκληρωμένη δραστηριότητα που κάνει χρήση των εργαλείων της επικοινωνίας και του παραδοσιακού marketing, με σκοπό να ενημερώσει το κοινό σχετικά με σύγχρονα ζητήματα υγείας ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας.

Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός για την ανάδειξητων επαγγελματιών υγείας έχει ως απώτερο σκοπό την προώθηση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και την προαγωγή της υγείας στον ευρύτερο πληθυσμό.

Οι στρατηγικές και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται,βασίζονται εν μέρει στις παραδοσιακές θεωρίες marketing, ωστόσο πρόκειται για ένα σχετικά νέο και εξειδικευμένο πεδίο που απαιτεί ουσιαστική κατανόηση και γνώση του χώρου της υγείας και της επικοινωνίας.

Ως εξειδικευμένη εταιρεία στο ιατρικό μάρκετινγκ χρησιμοποιούμε τα παρακάτω εργαλεία ή μεθόδους για την προώθηση του ιατρείου σας:

1. Δημόσιες Σχέσεις

Με τον όρο Δημόσιες Σχέσεις εννοούμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων επικοινωνιακών δράσεων που έχουν ως σκοπό την γνωστοποίηση και την προώθηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επαγγελματίες υγείας.

Είναι σαφές πως οι μέθοδοι ενός επιτυχημένου πλάνου δημοσίων σχέσεων, με συνεχή παρουσία στους ασθενείς και στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, δημιουργεί μια θετική εικόνα στην συνείδησή τους. Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο Reputation Management και στην Αποστολή Δελτίων Τύπου . Διαβάστε αναλυτικά εδώ

2. Media Planning & Publishing

Με τον όρο Media Planning & Publishing αναφερόμαστε στον σχεδιασμό της κατάλληλης χρήσης και αξιοποίησης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας , προκειμένου να προωθήσουμε τις ιατρικές σας υπηρεσίες σε ένα ευρύ κοινό. Ουσιαστικά μελετάμε και αποφασίζουμε το «που-πότε και πόσο συχνά» πρέπει να δημοσιοποιείτε το μήνυμά σας, πάντα μέσα στα όρια του προυπολογισμού που διαθέτετε.

Ο απώτερος στόχος είναι να προσεγγίσετε τους κατάλληλους ανθρώπους, την πλέον κατάλληλη στιγμή αλλά και να έχετε και την ανάλογη ανταπόκριση. Η εταιρεία μας έχει στην κατοχή της 3 εξειδικευμένες ιστοσελίδες ειδικού ενδιαφέροντος (www.health4you.grwww.newwoman.grwww.medicalblog.gr) και παρέχει στους συνεργάτες της προβολή σε ιδιαίτερα στοχευόμενο κοινό. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

3. Online Παρουσία

Η online παρουσία αποτελεί μια νέα παράμετρο στην προώθηση ιατρικών υπηρεσιών και ιατρείων στον διαδικτυακό κόσμο. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο του διαδικτύου είναι πλέον απεριόριστες, γεγονός που είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για τους επαγγελματίες υγείας.

Τα κυριότερα στοιχεία για μια επαγγελματική online παρουσία είναι 4:

Κατασκευή ιατρικής σελίδας

Μια περιεκτική και καλαίσθητή ιστοσελίδα για το γιατρό χτίζει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτόν και τους ασθενείς του. Η ιστοσελίδα σας, όταν αποτελεί πηγή ενημέρωσης, μπορεί να προσελκύσει νέο κοινό και να βελτιώσει την online παρουσία σας, προωθώντας τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρετε.

Έπίσης μπορεί να συνεισφέρει στις προσπάθειες βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης σας / SEO. Οι μηχανές αναζήτησης ψάχνουν συνεχώς για νέο, φρέσκο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να «εκτοξεύσει» την ιστοσελίδα σας στις υψηλότερες ταξινομήσεις, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη προβολή και περισσότερους online επισκέπτες αλλά και στο ιατρείο σας.

Search Engine Marketing (SEO)

Αποτελεί θεμέλιο για την επιτυχία κάθε εκστρατείας ιατρικού μάρκετινγκ. H διαδικασία SEO (Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησηs) περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες στο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, ώστε να καταστεί πιο «φιλική» στις μηχανές αναζήτησης. Απώτερος στόχος είναι η υψηλή κατάταξη στις αναζητήσεις και κατά συνέπεια η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιατρικής σας ιστοσελίδας. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του αποτελέσματος παίζει ο τίτλος της ιστοσελίδας καθώς και οι προσεκτικά, επιλεγμένες, λέξεις –κλειδιά (keywords).

Με απλά λόγια η διαδικασία SEO απαντά στην ερώτηση: πόσο καλή θεωρείται μια ιστοσελίδα αν δεν μπορεί να την ανακαλύψει κανείς;

Social Media Marketing

Τα social media ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και εξελισσόμενα πεδία της διαχείρισης online παρουσίας.

Καθώς η χρήση τους είναι πλέον ευρεία τα τελευταία χρόνια,έχουν επεκταθεί και σε τομείς όπως οι επιχειρήσεις, η τεχνολογία κ.α Φυσικά ο ιατρικός κόσμος δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς χρησιμοποιεί εκτενώς τα socialmedia ως κανάλια προώθησης των ιατρείων/ιατρικών υπηρεσιών, επικοινωνίας αλλά και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα υγείας.

Το ιατρικό social media marketing είναι πλέον ένα από τα πιο βασικά συστατικά για κάθε επιτυχημένη καμπάνια ιατρικού digital marketing.

Email Marketing

Η διαδικασία του email marketing αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό και ανέξοδο τρόπο για να χτίσετε και να διατηρήσετε online επαφή με τους υπάρχοντες αλλά και τους δυνητικούς ασθενείς σας. Καθώς οι άνθρωποι ελέγχουν τα email τους πολλές φορές μέσα στην ημέρα, εσείς μπορείτε να στέλνετε συνεχή πληροφόρηση για τις υπηρεσίες ή τις δράσεις σας, εδραιώνοντας έτσι την παρουσία σας.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό τόσο του περιεχομένου, όσο και της μορφής που θα έχει το email σας.

4. Βιντεοσκόπηση

Τα βίντεο είναι ένα πολύ χρήσιμο μέσο για να σας γνωρίσουν αλλά και να επικοινωνήσετε online με τους πελάτες σας. Ο συνδυασμός ήχου και εικόνας, όταν πληροί ορισμένες ποιοτικές προδιαγραφές, αποτελεί επίσης και ένα ισχυρό SEO εργαλείο που μπορεί να πολλαπλασιάσει την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.

Δείτε τα έργα μας εδώ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Περισσότερα άρθρα από το blog

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος