5 trends που θα καθορίσουν το ιατρικό marketing το 2022

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021

Kαθώς το 2021 μας αποχαιρετά, ήρθε η στιγμή της αποτίμησης για όσα μας έμαθε η χρονιά που φεύγει, αλλά και της χάραξης των επόμενων βημάτων που θα μας καταστήσουν έτοιμους να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. 

Η πανδημία σίγουρα έκανε τους περισσότερους επαγγελματίες της υγείας να κατανοήσουν τη δυναμική, αλλά και την αξία του on-line marketing, προκειμένου να καλλιεργήσουν ή και να ενισχύσουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους ασθενείς τους. Το 2022, έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη για αυθεντικό, και πρωτότυπο περιεχόμενο, καινοτομία και προσβασιμότητα στις υπηρεσίες μας.

Ας δούμε αναλυτικά τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το πεδίο του ιατρικού marketing το 2022:

Κάντε τους ασθενείς σας μέρος της καθημερινότητάς σας

Η αφοσίωση των ασθενών ήταν πάντα το ζητούμενο στο ιατρικό marketing, αλλά το 2022, θα διαπιστώσετε ότι οι πρακτικές που διαπρέπουν στις ψηφιακές πλατφόρμες είναι αυτές που επενδύουν σε διαδικτυακές στρατηγικές επικοινωνίας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των ασθενών. Για παράδειγμα, τα live Q&A's, τα ενημερωτικά videos των ιατρών που γίνονται καθ’ υπόδειξη των αποριών ή των θεμάτων που απασχολούν τους ασθενείς (ανάλογα και με την εποχικότητα) κινούνται όλα προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους ασθενείς σας.

Το «word of mouth» αποκτά νέα δυναμική στην ψηφιακή εποχή

Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για τις υπηρεσίες σας από τους πραγματικά ευχαριστημένους ασθενείς, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας συστήσουν στον κύκλο των φίλων και των συγγενών τους. 

Σκεφτείτε μάλιστα, το 2022, να επενδύσετε σε καμπάνιες επιβράβευσης ασθενών που με την αφοσίωσή τους, αλλά και τις θετικές τους αξιολογήσεις, συμβάλλουν στην καθιέρωση της φήμης του ιατρείου και των υπηρεσιών σας.

Επενδύστε σε αυθεντικό περιεχόμενο στα social media

 Το content marketing έχει γίνει μια από τις πιο ισχυρές διαδικτυακές στρατηγικές μάρκετινγκ που όχι μόνο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά προσιτό από οικονομικής πλευράς στις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.Στο παρελθόν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαστίζονταν από επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο πωλήσεων, με προωθητικές διαφημίσεις που ελάχιστα συνέβαλαν στην καλλιέργεια αφοσιωμένου κοινού/ κύκλου ασθενών.  Πλέον όμως, οι ασθενείς επισκέπτονται τα social media συγκεκριμένων ιατρείων και θεραπευτηρίων, καθώς αναζητούν αξιόπιστο περιεχόμενο όπως πραγματικά περιστατικά και φωτογραφίες που δείχνουν την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων θεραπειών και τεχνικών (before and after treatment pics) και κυρίως αληθινές μαρτυρίες ασθενών (patient video testimonials). Mε άλλα λόγια, επενδύστε στο λεγόμενο «quality content», το οποίο στοχεύει στο να αποκτήσει ο δυνητικός ασθενής μια πρώτη εικόνα της εμπειρίας που θα αποκομίσει από την επίσκεψη στο ιατρείο σας. Στόχος σας δεν είναι να δείξετε μόνο τις θεραπείες που πραγματοποιούνται στο ιατρείο σας, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξατομικευμένης φροντίδας και υψηλής ποιότητας  ιατρικής περίθαλψης που θα «εξηγεί» ποιοι είστε και γιατί πρέπει να σας επιλέξουν.

Να θυμάστε ότι ένα επιτυχημένο περιεχόμενο πρέπει πάντα:

  • Να εντυπώνεται στη μνήμη και
  • Να προσθέτει αξία

Video marketing: To μυστικό για την αύξηση του κύκλου εργασιών του ιατρείου σας

Αρχή φόρμας

Οι εποχές που οι  ασθενείς προσέρχονταν στο ιατρείο χωρίς να έχουν κάνει σχετική έρευνα αναφορικά με τις ιατρικές υπηρεσίες που αναζητούν, ειδικά όταν πρόκειται για υπηρεσίες αισθητικού περιεχομένου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Κατά συνέπεια, ψάχνουν να ενημερωθούν για συγκεκριμένες θεραπείες και την αποτελεσματικότητά τους, συγκρίνουν ιατρεία και τιμές πριν αποφασίσουν να κλείσουν ένα ραντεβού.  Το healthcare video marketing είναι ο πιο αυθεντικός και αποτελεσματικός τρόπος για να δείξετε τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεστε, την κουλτούρα και την αισθητική σας, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε.

Περιεχόμενο που αιχμαλωτίζει το βλέμμα- Ανακαλύψτε εκ νέου τη δύναμη της εικόνας

Το κοινό σας κατακλύζεται από δελεαστικούς τίτλους και γραφικά που έχουν δημιουργηθεί με στόχο να το παρακινήσουν να κάνει like να εγγραφεί ή να κάνει follow σε συγκεκριμένες σελίδες.

Το ερώτημα λοιπόν, είναι πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε και να δημιουργήσετε μοναδικό περιεχόμενο που να τραβάει την προσοχή του αναγνώστη;

Το οπτικά ελκυστικό περιεχόμενο είναι το «κλειδί» για να ξεχωρίσετε στο ψηφιακό περιβάλλον της υπερ-πληροφόρησης. Τα infographics, τα gifs και τα videos είναι όλα εξαιρετικοί τρόποι για να μεταφέρετε γρήγορα το  μήνυμά σας και να αφήσετε το «στίγμα» των υπηρεσιών και του ιατρείου σας στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Eίμαστε πάντα στη διάθεσή σας στο 212 1025092 για να δώσουμε λύσεις σε ό,τι σας απασχολεί στη διαχείριση του ιατρείου και της εικόνας σας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Περισσότερα άρθρα από το blog

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος