Ιατρικό Μarketing και εποχικότητα: Πώς επηρεάζει τη στρατηγική σας;

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

To εποχικό marketing υποδηλώνει την ευθυγράμμιση των ενεργειών προβολής και διαφήμισης που υιοθετείτε με σημαντικές ημερομηνίες και γεγονότα που αφορούν την επιχείρηση ή το ιατρείο σας, με στόχο να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του κοινού- «στόχος».

Με άλλα λόγια, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε και να σχεδιάζετε εκ των προτέρων τους μήνες και τις ημερομηνίες που θέλετε να τρέξουν συγκεκριμένες καμπάνιες γύρω από τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Μια απλή «άσκηση» για να κατανοήσετε στην πράξη το πώς η εποχικότητα επηρεάζει τον κύκλο εργασιών του ιατρείου σας είναι να ανατρέξετε στην περασμένη χρονιά και να μελετήσετε τις ανάγκες των ασθενών σας ανά μήνα. Για παράδειγμα, υπάρχει ζήτηση συγκεκριμένων υπηρεσιών μια δεδομένη χρονική περίοδο, για ποια θέματα σας στέλνουν σχόλια και ζητούν περισσότερη ενημέρωση οι ασθενείς σας, ανάλογα με την εποχή; Υπάρχουν μήνες που βλέπετε ότι ο κύκλος εργασιών του ιατρείου σας μειώνεται;

Είναι σίγουρο ότι μόλις έχετε ολοκληρώσει αυτή την «άσκηση» θα εκπλαγείτε από τον όγκο της πληροφορίας που θα σας έχει «αποκαλυφθεί». Το επόμενο βήμα, ασφαλώς, είναι να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γνώση για να επανεξετάσετε τα μελλοντικά σας βήματα, προσαρμόζοντας ανάλογα την επικοινωνιακή σας στρατηγική.

Τους μήνες, για παράδειγμα, που σταδιακά παρατηρείτε «παραδοσιακά» μια πτώση των ραντεβού σας, ίσως θα ήταν ίσως μια καλή ευκαιρία να επιχειρήσετε να «επανασυνδεθείτε» με τους ασθενείς σας και να αναθερμάνετε το ενδιαφέρον τους σχετικά με τις θεραπείες που εφαρμόζετε.

Εκμεταλλευτείτε τις Παγκόσμιες Ημέρες για την Υγεία

Είτε πρόκειται για τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ή την παγκόσμια ημέρα αρθρίτιδας είναι σημαντικό να αξιοποιείτε αυτές τις ημερομηνίες για να ενημερώνετε, να εκπαιδεύετε και να διατηρείτε την επαφή με τους ασθενείς σας.  Ακόμη κι αν οι ασθενείς σας δεν κλείσουν άμεσα κάποιο ραντεβού, είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι ενδιαφέρεστε για τη διασφάλιση της υγείας τους και μοιράζεστε μαζί τους χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη διάφορων ασθενειών.

Ομοίως, υπάρχουν πολλές ημέρες και εβδομάδες που προσφέρουν ευκαιρίες αναγνώρισης για το βοηθητικό-νοσηλευτικό προσωπικό σας. Η αναγνώριση της προσφοράς του από μέρους σας εκτός του ότι συνιστά μια ηθική ικανοποίηση για τους συνεργάτες σας, συμβάλλει στην εμπέδωση του κλίματος συνεργατικότητας και αμοιβαίου σεβασμού που θα πρέπει να εμπνέει όλα τα μέλη ενός ιατρείου. 

Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες ενέργειες μπορείτε να ενισχύσετε την προσωπική σας προβολή και να εμπνεύσετε νέους, αλλά και ήδη υπάρχοντες ασθενείς στο να σας επισκεφθούν.

Κάντε την αρχή καλώντας μας στο 212 1025092 και ελάτε να βρούμε μαζί την στρατηγική εκείνη που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία!

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Περισσότερα άρθρα από το blog

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2020 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος