Η αξία των social media για τους επαγγελματίες Υγείας

Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016

Αναμφισβήτητο πλέον χαρακτηριστικό της καθημερινότητας μας, τα social media (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) αποτελούν μια καθημερινή πρακτική επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, για όλες σχεδόν τις ηλικίες. Αποτελούν μια νέα, συνεχώς αναπτυσσόμενη πραγματικότητα που βελτιώνει και εξελίσσει τις σχέσεις με τους εν δυνάμει καταναλωτές και την προώθηση υπηρεσιών κάθε είδους.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι εάν μπορούν και οι επαγγελματίες Υγείας να ωφεληθούν από αυτήν την σύγχρονη μορφή επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, προκειμένου να αναπτύξουν και να προβάλλουν περαιτέρω τις υπηρεσίες τους;

H απάντηση είναι θετική. Αν γνωρίσετε τον τρόπο που λειτουργούν τα social media μπορείτε να προβάλετε το Ιατρείο σας και να προωθήσετε μεθοδικά τις υπηρεσίες σας, σε ένα απεριόριστο κοινό.

Το Social Media Marketing μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προώθηση των υπηρεσιών σας καθώς περιλαμβάνει όλες τις στρατηγικές αποφάσεις και τις τεχνικές εφαρμογές που πρέπει να υλοποιηθούν, προκειμένου να αναπτύξετε μια ολοκληρωμένη παρουσία στο πεδίο των Social Media.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης , τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να εκμεταλλευθείτε τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρουν, προς όφελος της προβολής του Ιατρείου σας. Πρέπει πάντως να θυμάστε πως, παρά τα πολλαπλά οφέλη από την χρήση των social media για την επικοινωνία στον χώρο της Υγείας, οι πληροφορίες που δημοσιοποιούνται και ανταλλάσσονται πρέπει να διακρίνονται πάντα για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους.

Αν λοιπόν θέλετε να εδραιώσετε την παρουσία σας σε αυτόν τον τομέα με τις ανεξάντλητες δυνατότητες και να διατηρήσετε την διαδικτυακή σας παρουσία σε ένα επαγγελματικό επίπεδο, καλό θα είναι να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

  • Χτίστε ένα απλό και φιλικό προφίλ στα socialmedia, εύχρηστο για όλους, με ενδιαφέρον υλικό, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την επαγγελματική σας ταυτότητα. Προσέξετε μην δημοσιεύετε στοιχεία που μπορούν να βλάψουν την επαγγελματική σας φήμη. Η κοινή λογική , η ευπρέπεια και η επιστημονική αλήθεια πρέπει να είναι συνώνυμα της παρουσίας σας στα socialmedia.
  • Μην ανοίγετε συζήτηση με τους ασθενείς σας μέσα από τα social media. Κάθε συζήτηση για θέματα υγείας πρέπει να γίνεται ιδιωτικά και φυσικά δεν γίνεται ιατρική διάγνωση μέσω facebook.
  • Κρατώντας ενημερωμένα τα socialmedia, κρατάτε ενημερωμένους και τους ασθενείς σας για τις υπηρεσίες σας ή οποιαδήποτε εξέλιξη στην δουλειά σας ακόμα και για πρακτικά ζητήματα, όπως κάποια έκτακτη αλλαγή στο ωράριο σας.
  • Τα social media σας βοηθάνε να διατηρείτε μια ζωντανή και τακτική σχέση με υπάρχοντες ασθενείς σας αλλά και να δημιουργήσετε τον δίαυλο επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους προκειμένου να σας γνωρίσουν και να σας προσεγγίσουν.

Τα social media είναι παντού και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας. Με τον σωστό σχεδιασμό και την ανάλογη καθοδήγηση από ειδικούς στο ιατρικό μάρκετινγκ μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικό εργαλείο προβολής για τους επαγγελματίες στον χώρο της Υγείας, οι οποίοι δεν πρέπει να μένουν ουραγοί στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Δείτε εδώ κάποιες από τις no1 ιατρικές fan pages που μας εμπιστεύονται ή καλέστε μας στο 212 1025092 για μια προσωπική συνάντηση με σκοπό να δούμε από κοινού τις προτάσεις μας για εσάς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 57 ΑΚ, του Ν 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Health Solutions και του νόμιμου εκπροσώπου. Η Ηealth Solutions επιφυλάσσεται έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/ και συμβατικό δικαίωμά της, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

Αξίζει να διαβάσετε

we share your vision

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σας; Ας ξεκινήσουμε.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δική σας ιδέα.

Όροι Χρήσης
Copyright healthsolutions © 2024 | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος